Participatieraad Haaksbergen

Voor de burger door de burger

Nieuws van de Participatieraad Haaksbergen

Te lang naar onze zin hoorde u niets van de Participatieraad Haaksbergen. Corona had ook stagnerende gevolgen voor de werkzaamheden van de Participatieraad.

Gelukkig zijn er altijd mensen die ons weten te vinden!  En hoe! Wij werden erop gewezen dat er voor alle gemeenten in Nederland dit jaar in totaal €150 miljoen is gereserveerd voor een sociaal noodpakket.  Deze extra middelen worden eenmalig beschikbaar gesteld. Om de gevolgen van de coronacrisis waar mogelijk te kunnen aanpakken. Het gaat dan om de volgende specifieke doelen: bestrijding van eenzaamheid, begeleiding van kwetsbare groepen en ondersteuning van jeugd en jongeren. 

Omdat gemeenten helemaal zélf mogen bepalen waar ze de gelden aan uitgeven, nodigen wij iedereen uit mee te denken met de gemeente, organisaties van en voor ouderen en jeugd, belangengroepen en iedereen met goede voorstellen. Voor Haaksbergen wordt specifiek voor ‘bestrijding eenzaamheid ouderen’ € 62.004 toegezegd en het ‘overige steunpakket’ van € 109.632 is bestemd voor extra begeleiding kwetsbare groepen, perspectief jeugd en jongeren, jongerenwerk jeugd, mentale ondersteuning jeugd en activiteiten en ontmoetingen jeugd.

Uiteraard kunt u uw voorstellen rechtstreeks doen aan de gemeente Haaksbergen. Wilt u dit via de Participatieraad doen dan graag via onze mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per brief: Participatieraad Haaksbergen, p/a Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen of postbus 102, 7480 AC Haaksbergen.   

Log in op uw account